петък, 13 ноември 2015 г.

Golden Rose Vision Lipstick 125 and Flormar Waterproof Lipliner 218


Есента е в разгара си, а с нея и модата на по-тъмните червила. Тази година се спрях на лилавите тонове - Golden Rose Vision Lipstick 125 и Flormar Waterproof Lipliner 218.
Харесвам идеята преди да сложа тъмно червило да очертая устните с молив. По този начин контурът на устните става по-изразен, а нанасянето на червилото значително по-лесно. Правилото, което спазвам е моливът да е същия цвят или нюанс по-тъмен. Голямата разлика между очертание на устните и вътрешен цвят отдавна не е на мода.


Не бях използвала моливите за устни на Flormar, но в магазина цветът ми се стори подходящ и реших да пробвам. Моливът отвън е перлено бял, капачката и задната му част показват какъв е цветът му. Остри се лесно. Моливът е малко по-твърд и според наименованието му - водоустойчив. На снимка излезе "на парцали", но на устни се нанася равномерно, с малко повече натиск. Предотвратява размазването на червилото извън контура на устните.
Относно издръжливостта му нямам никакви забележки. Нанесен на устните сутринта, след 7 часа още имах от него, макар и не в първоначалния му вид.



Опаковката на червилото е черна, като само малка част от нея е прозрачна, през която се вижда цвета на червилото. Затваря се плътно и стабилно със щракване.
Цветът на червилото е наситено тъмно лилаво, клонящо към фуксия. Има лек сатенен блясък, който се вижда на слънце. Текстурата му не е нито много суха, нито прекалено мазна. Нанася се плътно и равномерно на устните.
Спрямо трайността бях много скептична, но в последствие приятно изненадана. За 3 часа, през които пих само вода, червилото не мръдна. След хапване на обяд и пиене на чаша кафе цвета беше изсветлял. След близо 7 часа на устните ми имаше само лек нюанс от червилото. Най-хубавото е, че цвета се изтрива равномерно, до степен цвят близък до светла фуксия. Това е голям плюс за тъмен нюанс червило. В противен случай е необходимо непрекъснато наблюдаване на устните, за да не се стигне до неприятна гледка - червило само по ръба на устните, червило "на парцали" и т.н.


Като цяло смятам, че двата продукта чудесно се допълват. Създават комфорт на устните и усещане, за достатъчно добро подчертаване, без натрапчивост.

2 коментара: