сряда, 2 март 2016 г.

NYX HD Eye Shadow Base

Ключът към дълготрайния грим

 

В доста публикации споменавам, че използвам основа за сенки за очи. Реших да ви покажа конкретно за коя говоря. 
Базата за сенки е важна за цялостния вид и издръжливост на грима. Използвала съм основа за сенки на няколко марки. Всяка си има своите плюсове и минуси, но до сега не съм остава разочарована от NYX HD Eye Shadow Base.
Продуктът е в черна непрозрачна опаковка с апликатор. Затваря се плътно. Апликаторът е удобен за изваждане на необходимото количество продукт. 
Базата няма аромат или аз поне не усещам такъв. На цвят е светло бежова. Нанесена на клепача основата не променя цвета му.
 


Нанасям  NYX HD Eye Shadow Base на чисти клепачи. Изчаквам съвсем малко базата да "дръпне", преди да започна слагането на сенките за очи. Самата основа създава лек филм върху клепача. Върху нея сенките се нанасят лесно, като върху стъкло, а интензивността на цветовете е значително по-висока. Сенките се преливат с лекота. Другия голям плюс на базата е издръжливостта. Сенки, очни линии, моливи не мърдат с часове. Изпробвала съм базата не веднъж за грим, с който съм стояла повече от 10-12 часа. Нищо не се беше променило за толкова дълъг период.
Ключът към правилното използване на базата за сенки е точното количество. Ако количеството е повече от необходимото след 2-3 часа сенките започват да се събират по гънките на клепача. И обратно, ако количеството е твърде малко не може да се изгради добър филм, върху който сенките да се запечатат и да бъдат по-ярки и издръжливи. Усетът към правилното нанасяне се изгражда с опити.


За жалост на този етап NYX HD Eye Shadow Base не може да се закупи в България. Ако желаете да се сдобиете с нея трябва да я потърсите в чуждестранните сайтове.

2 коментара:

  1. Доста голяма разлика има наистина на последната снимка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е. И издръжливостта на сенките, независимо от ценовия им клас, се повишава значително с базата.

      Изтриване