сряда, 26 април 2017 г.

Почистване на грим за по-малко от 10мин.

Моята тактика за бързо премахване на грим


След красиво изрисуваните лица винаги идва момент, когато трябва да почистим лицето си от всички пластове грим. В моя блог Silvena Make Up съм ви показвала различни почистващи продукти за лице. Но, никога не съм ви описвала процеса по почистване, който съм избрала за своята кожа. Ще ви споделя моята рутина за премахване на грим, която е бърза и ефективна.
Винаги първо използвам гел или пяна за лице. Избирам щадящи кожата на очите, но и подходящи за отстраняване грима в тази зона. Любимите ми два продукта за тази цел са Balea Waschgel - гел за лице с аромат на грейпфрут и Balea измиваща пяна за лице с провитамин B5 и екстракт от бадемов цвят
 
Balea Waschgel
Balea измиваща пяна 


















Каквито и други продукти да опитам винаги имам един от двата налични. При използването на гел или пяна за лице навлажнявам лицето предварително и разтърквам внимателно продукта. На очите минавам съвсем леко със пръсти, а между възглавничките на палеца и показалеца нежно допирам миглите. Изплаквам обилно с вода. Голяма част от грима премахвам само с тази стъпка.
Тъй като извършвам тази процедура със затворени очи малка ивица от грима остава в основата на миглите. Нея отстранявам с тампон, напоен с мицеларна вода.
След това, минавам цялото лице с мицеларна вода. В повечето случаи тампона остава чист. Пробвала съм различни видове мицеларни води. В блога може да откриете ревюта на част от тях. Сред любимците ми са Garnier Skin Naturals, Bioderma Sensibio H2O, Nivea 3в1. Винаги съм в търсене на нещо ново и по-добро.
Когато гримът ми е доста тъмен и тежък вместо мицеларна вода използвам двуфазен лосион за премахване на грим. Пробвала съм различни видове - някои са много мазни, тежки, други не се справят с почистването. DM Beauty Academy ми даде възможността да изпробвам двуфазния лосион на Nivea. Определено мога да кажа, че съм впечатлена. Лесно се справя с остатъците от грим, като не прави кожата мазна и лепкава, а напротив доста приятна и мека на допир. (ще направя отделно ревю за него).
Разбира се, всяко почистване на лицето завършва с поставяне на подходящ околоочен крем и крем за лице.

За мен това е най-лесния и бърз начин за почистване на грим. Същевременно е и доста щадящ. Търкането и кисненето на кожата с напоени тампони е сведено до минимум. Какъв е вашият ритуал за почистване на грима?

5 коментара:

  1. Лично аз предпочитам да измивам лицето си само с медицинска козметика. Смятам, че е най-добрият вариант.. особено за чувствителни кожи като моята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При чувствителни кожи е необходимо козметиката да се избира много внимателно.
      Всичко е до кожа, нейните нужди и поносимост към продуктите.

      Изтриване
  2. Няма такова понятие като "медицинска козметика", не се заблуждавайте. Това е понятие, забранено от ЕС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Никъде в публикацията не съм употребила понятието "медицинска козметика". Иначе, да, забранено е да се използва.

      Изтриване