четвъртък, 25 май 2017 г.

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow

P041 и P045


Доста време се чудих дали да правя тази публикация. Причината е, че палитрите ми не са вече в перфектно състояние. Но, след като видях, че Flormar имат до 50% намаление в големите вериги през този месец, реших да ви споделя моите впечатления, а вие да решите дали да им обърнете внимание в магазина.
Палитрите са от една и съща серия - Pretty Compact Quartet Eye Shadow на Flormar. Опаковките са пластмасови. На цвят са розови, с прозрачно кръгче в средата. Отварят се лесно. Но, не са достатъчно стабилни. Опаковките не са стилни, нито луксозни. Голяма част от асортимента на Flormar вече е в черни опаковки, може и тези скоро да ги подменят.


Количеството продукт във всяка една палитра е 14гр. Това прави по 3,5гр на сянка, което си е доста голямо за сенки за очи. Аромат не усещам. Може би, в началото имаше леко химичен, но това не ме е притеснявало. 
Сенките се използват с лекота. Достатъчно пигментирани, дори и светлите цветове. Не се разпрашават, нито ронят. Използвам мека четка и само с едно движение взимам цвят, който пренасям на клепача. Лесно се преливат. Относно издръжливостта им - също е на ниво. Разбира се, използвам база за сенки. Но, ми се е случвало да нямам налична - и в този случай остават непроменени на очите за дълъг период от време. 
Но, да ви разкажа отделно за цветовете. Тъй като цветовете нямат наименования за по-лесна ориентация съм ги номерирала:

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P041

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P041 - прекрасна, свежа палитра за лятото. 

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P041
1 - Жълтеникав цвят с фини, златни блясъчета. Не е много силно пигментиран, но е чудесен за кладенчето на окото и под веждата 
2 - Един от най-добрите цвят корал, които съм срещала под формата на сенки. При него също има блестящи частички, но почти не се забелязват на клепача. Много силно пигментиран цвят.
3 - Зелено, отново със златни частички, но и те почти не се забелязват, когато цвета е нанесен на очите. Достатъчно добре пигментиран.
4 - Кафяво. Той също не е изцяло матов цвят. Има лек ръждив оттенък. Чудесно се допълва с зеленото - много любима комбинация за есенния сезон, заедно с малко златно. Много добре пигментиран.

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P045

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P045 - най-най-любимата ми палитра от този клас козметика. Перфектна, както за ежедневен, ненатрапчив грим, така и за вечерен. Съчетание от цветове, което подхожда на дами със светли очи и топъл оттенък на кожата. 

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P045
5 - Много светло златисто с фини, блестящи, златни частички. Добре пигментиран.
6 - Телесен, матов цвят. От снимките си личи, че ми е любим. Само той е издълбан до дъно. Използвам го за светли гримове по целия клепач, за преливки, понякога под веждата. Лесно приложим и много добре пигментиран.
7 - Светло кафяво със златисти блясъчета. Частичките са едва доловими на клепача. Добър цвят за преливане при тъмно кафяви гримове. Също много добре пигментиран.
8 - Тъмно, матово кафяво. Топъл цвят, с много добра пигментация.

Ето и един грим, който съм правила с палитрата Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow P045


Може да го видите стъпка по стъпка ТУК .

Палитрите са малки и компактни. Удобни при използване и пътуване. Качеството им е на изключително високо ниво. Серията има и други разцветки. В нея всеки може да открие любими цветове. Чудесен продукти за всяка грим колекция.

2 коментара: