четвъртък, 28 януари 2016 г.

Golden Rose Metallic Eyeliner - 02 И 06

Златно и кафяво с металически блясък


Макар че черната очна линия е класика в грима, хубаво е понякога да разчупваме традицията и да разнообразяваме с цветове или начина на поставянето й.
Изборът на очна линия е труден - писалка или мека четка; течна или гелообразна; водоустойчива или не. Въпросите са много. Но, днес няма да ви занимавам с това, а с цветове и то не какви да е, а металически.
Харесвам цветните очни линии, макар да не слагам често. Правят впечатление, различни са, дори закачливи.
Разнообразието при тях, обаче, е доста ограничено по нашите магазини. Изключвам случаите, в които си правя очна линия с молив или сенки. Визирам конкретно продуктите очни линии. 
Добър избор в това отношение дава Golden Rose. Марката има серия Metallic - очни линии с металически блясък. Серията се състои от 14 цвята очни линии. Цветовата гама включва, например: тюркоаз, розово, лилаво. 
Опаковката е пластмасова с цвят, съответстващ на цвета на очната линия в нея. Затваря се достатъчно плътно, за да не изсъхва продукта. 
Четката е мека и много удобна. Косъмчета й са с подходяща дължина и достатъчно жилави, за да улеснят максимално нанасянето.


Очната линия не мирише на нещо конкретно. Бих казала на типична химия за такъв тип продукт. Ароматът не се задържа, не трае дълго и не се усеща, освен, ако не наврете носа си целенасочено в очната линия, като мен. 
Цветовете, ах, цветовете. Те са нещото, заради, което си заслужава тази серия. Цялата гама са плътни, наситени цветове и няма нужда от повтаряне или потретване на линията за получаване на еднороден, видим цвят. Цветовете, които имам са златно с номер 02 и кафяво с номер 06. Златното е страхотно. Стои точно металически и няма как да не ви забележат с този цвят на очите. Кафявото е доста тъмно. Колкото и пъти да го слагах при него не видях металическия блясък. Въпреки това, цветът ми харесва. Могат да се нанасят по различни начини, поотделно или съчетани заедно в преливки, надграждания. Въпрос на личен избор и предпочитания. Аз съм ви показала 2 идеи.


 

След нанасяне изсъхват бързо и не се размазват. Носила съм ги по няколко часа и не съм имала проблем. Както и друг път съм уточнявала, слагам основа за сенки на клепача преди слагането на грим. 
Отстраняването им е лесно. На ръката ми, където нямам основа за сенки, ги махнах само с вода. За клепача използвам измиваща пяна и/или мицеларна вода.
Не всеки ден се носят цветни очни линии. Особено сега през зимата. Затова другото хубаво нещо в тях е достъпната цена. Може да експериментирате на воля без да ви е яд, когато засъхнат или станат гъсти.


4 коментара: