петък, 5 август 2016 г.

Sun Dance Mattierendes Sonnenfluid

Матиращ слънцезащиен флуид за лице и деколте SPF 30


След продължително, неуспешно търсене на добър крем за лице с висок слънцезащитен фактор от по-ниския клас козметика, реших да предприема друга тактика. Да разчитам на два продукта - един за подхранване на кожата и друг за предпазване от вредните слънчеви лъчи. След доста продължително разглеждане на продуктите за слънцезащита избрах Sun Dance Mattierendes Sonnenfluid - Матиращ слънцезащитен флуид за лице и деколте SPF 30.
От описанието на гърба на опаковката: С лека текстура; Намалява образуването на на гланц; UVA и UVB защита; За мигновена защита веднага след нанасянето; Попива бързо в кожата; Водоустойчив.


Честно казано, разковничето, което наклони везните към този продукт бе именно "матиращ".
Флуидът е поставен в картонена  кутийка, а самия продукт е в удобна пластмасова опаковка. Затваря се с винтова капачка до щракване. Удобно и практично.


Ароматът е типичен - на слънцезащитен продукт. Не се запазва за дълго. 
Флуидът е бял на цвят. Не е плътен, лесно се разнася по лицето. Важно уточнение е, че винаги го слагам след ежедневния крем, като чакам достатъчно време, за да попие. Нанесен на лицето не се усеща тежък и неприятен. Но, за мен този флуид не е матиращ. Въобще. Имаше дни, в които чаках повече време, за да попие, но не и не, лицето ми си лъщеше. 


Като слънцезащита считам, че е доста добър. С доста светла кожа съм и досега не съм изгаряла с него. Тук трябва да направя уточнението, че го използвам в градски условия. В някои дни ми се е налагало да обикалям в големите жеги. Не съм имала зачервяване на лицето.
Върху флуида нанасям фдт и задължително пудра. Прави малко по-неиздръжлив грима ми, но това не ме притеснява. Предпазването на кожата ми е по-важно.

Като цяло флуидът не е лош продукт. Лъщенето на кожата не би ме притеснявало на плажа, където си почивам и слънцезащитата е от първостепенно значение.

Състав: Aqua, Octocrylene, Alcohol Denat., Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Titanium Dioxide (Nano), Tapioca Starch, C12-15 Alkyl Benzoate, Diethylhexyl Carbonate, Cetearyl Isononanoate, Tocopheryl Acetate, Vp/Hexadecene Copolymer, Panthenol, Silica, Caprylyl Glycol, Parfum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Disodium Edta, Ethylhexylglycerin, Dimethicone, Carbomer, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Diethylhexyl Butamido Triazone, Benzyl Alcohol, Tocopherol.

Няма коментари:

Публикуване на коментар