събота, 18 ноември 2017 г.

Lotus Pure Bentonite Clay Mask

Дълбоко почистване на кожата


Бях доста изненадана, когато получих e-mail с предложение да пробвам индийската глина Lotus. Чела съм доста за нея и положителното й влияние върху кожата. Много се зарадвах, че имам възможността да се докосна до този продукт, тъй като глината не се предлага в България.
След множество перипети с Български пощи успях да открия трепетно чаканатa пратка с тестер на глината Lotus.
Според описанието: Lotus Bentonite Clay е 100% чиста и натурална глина. Има много силен отрицателен електрически заряд. Тъй като много токсини имат положителен заряд глината се свързва с тях. Когато попадне в контакт с токсин, тежък метал, химикали или друга нечистота, глината ги поглъща и освобождава минералите, за да може тялото да ги използва. В допълнение, глината издърпва водорода от клетките, което подпомага в тях да навлезе кислород. Това подпомага циркулацията и цялостния тонус на кожата и здравето. Глината абсорбира излишната мазнина от кожата. Отстранява мъртвите клетки, прави кожата по-мека и дълбоко почистена. Продуктът е подходящ за всички типове кожи.
Тестерът всъщност се оказа пакетче с доста голямо количество глина - 100гр. Опаковката е черна, с възможност за плътно затваряне след употреба.
Глината е бежово-кафява на цвят. Без аромат

За да се използва глината като маска за лице е необходимо да се смеси малко количество от нея с вода до получаването на хомогенна смес. Престоява се с маската 15-20мин. След това се отмива с вода. Според някои разбирания, когато се прави маска с глина не трябва да се оставя да засъхне на лицето, за да не отнеме влагата на кожата, според други именно засъхналата глина спомага за намаляване излишното количество себум.
Когато използвах за първи път глината разтворих доста голямо количество в малко вода. Продуктът се оказа с доста ниска разходна норма. Маската стегна на лицето ми за по-малко от 5мин. Задържах я за 20мин, без да я мокря допълнително.
Резултатът е невероятен! Кожата ми стана мека и чиста. Буквално имах чувството, че диша по-лесно. Порите на бузите ми бяха доста свити. Единствено челото ми беше леко зачервено, но бързо се успокои. Предполагам това е реакция на доста голямото количество глина, което използвах. След маската сложих богат хидратиращ крем.

Lotus Bentonite Clay е страхотен продукт. Лесната му употреба, липсата на излишни аромати и оцветители и положителния отзвук на кожата ми са плюсовете, които превърнаха глината в любимата ми маска за лице.

*Ревюто е формирано изцяло на база лични впечатления от продукта.
*Продуктът е предоставен за тест от lotusbentoniteclay.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар