четвъртък, 29 март 2018 г.

Avon Ексфолиращи Пилинг Тампони Anew Clinical С Multi-Acid 5

Чиста кожа или пъпки?


Този път наистина не знам от къде да започна. Не обичам да пиша негативни постове, но съм обещала да не ви спестявам нищо. Избирам внимателно бялата си козметика за лице. Прочетох много добри коментари за тампоните за лице Anew Clinical. Реших да ги поръчам и да направя един курс през втората половина на февруари и началото на март, за да подновя кожата си и да посрещна топлите месеци с меко и красиво лице. Дотук добре, но какво се получи в крайна сметка...
Нека първо ви разкажа за характеристиките на продукта и какво обещава той.
Според описанието: Революционен обновяващ пилинг за лице Anew Clinical е разработен да бъде безопасен и супер ефективен и да осигури резултати по-добри от 35% професионален пилинг с гликолова киселина върху 7 признака на стареене: текстура, гладкост, неравномерен тен, пигментация., пори, слънчеви петна и бръчки.
Продуктът е поставен в картонена опаковка. В нея освен пластмасовата кутийка с тампоните има и листовка с описание на продукта и начин на използване. Самите тампони са с големината на стандартни тампони за почистване на лице, но много по-тънки. От едната страна са по-грапави. Бройката им е 30. Ухаят леко на спирт.



Според инструкциите за употреба на кутийката тампоните се използват всеки ден, а според сайта на марката 2-3 пъти седмично. Реших да ги използвам всяка вечер.
Първата вечер взех най-горния тампон, който се оказа доста сух. Процедирах по указания начин - вечер, на почистено лице, след като почаках достатъчно нанесох крем. На другата сутрин поставих задължителния крем с фактор. На втората вечер забелязах, че тампоните, които са на дъното на кутията са доста по-влажни, дори мокри. Извадих една част от тях най-отгоре и използвах тях. След минаване на лицето с тампон усещах леко пощипване, което, според указанието, е напълно нормално. На третия ден от използването на тампоните ми излязоха 2 огромни подкожни пъпки. Червени и болящи. Реших, че е съвпадение и продължих с тампоните. След точно 2 дни отново 2 "прекрасни", силно болезнени пъпки. Но, нали съм упорита, продължих по схемата. Да, след точно 2 дни същата история. Започнах да усещам кожата си мека на допир. Супер, но след поредните два дни се обзаведох с още 2 червени, подкожни пъпки. Колебаех се дали е от тампоните, тъй като не съм използвала нищо друго, различно за моята кожа. Хидратиращ крем, почистващи продукти - всичко беше както преди да започна тампоните. Реших да ги използвам по-рядко - 1-2 пъти в седмицата. През дните, в които почивах от тях нямах проблеми. Точно 2 дни след всеки използван тампон получавах подарък от 2 подкожни пъпки. След като използвах малко повече от половината кутийка реших да се откажа. Голямо упорство, но явно с лош резултат. След като спрях да използвам продукта лицето ми започна да се успокоява. Сега (две седмици по-късно) останаха няколко пъпки, с които да се преборя. За моя радост, вече не ме болят.

Ексфолиращи пилинг тампони Anew Clinical с Multi-Acid 5 се оказаха неподходящ продукт за мен. Кожата ми става по-мека, но на базата на такава ответна реакция, определено не си заслужава. Бъдете внимателни и при най-малък дискомфорт прекратявайте употребата на неподходящи продукти за вашата кожа.

Състав: Aqua, Glycolic Acid, Alcohol Denat., Propylene Glycol, PEG-8 Dimethicone, Ammonium Hydroxide, Trioxaundecanedioic Acid, Glycerin, Thiodipropionic Acid, Benzophenone-4, Benzophenone-9, Salicylic Acid, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Disodium Edta, Mel, Ananas Sativus (Pinapple) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hyaluronic Acid, Biosaccharide Gum-1, Pentylene Glycol, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Lentinus Edodes Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Corallina Officinalis Extract, Camellia Oleifera Leaf Extract.

2 коментара:

  1. Използвам този продукт вече месец и съм много доволна от него.Моята кожа е мазна склонна към подкожни пъпки и разширени пори,имам и пигментация по челото.Мога да кажа,че след месец лицето ми е чисто с изравнен тен без пъпки и пигментните ми петна са доста изсветлели почти не се забелязват.Много добър продукт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е чудесно! Много се надявах и при мен да има подобен резултат, но за жалост, не се случи.
      Внимавайте с употребата на тампоните през топлите, слънчеви месеци. :)

      Изтриване