петък, 22 юни 2018 г.

NYX Ultimate USP04

Палитра от 16 цвята сенки и пигменти за очи


Лятото предразполага към носене на по-ярки, весели и наситени цветове, както в облеклото, така и в грима. През топлите месеци тази година реших да пробвам палитрата на NYX Ultimate USP04. Тя е интересен подбор на 16 цвята, които обикновено са по-рядко носени, но привличащи вниманието.
Палитрата е изчистена черна кутийка, част от капака й е прозрачен. Към нея няма апликатори и четки. Затваря се плътно с щракване. Количеството продукт е 13,28гр, т.е. по 0,83гр на цвят. Лек химичен аромат се усеща слабо при много доближен нос до продукта.
По описание палитрата се състои от 13 цвята сенки за очи и 3 цвята пресовани пигменти(2, 3 и 6).1 - Наситено червено с блестящи златни и сребърни частички. Нанесен на кожата частичките се губят, но цветът е хубав и плътен.
2 - Розов цвят. Матов пигмент. В кутийката изглежда по-цикамен, отколкото е всъщност. С добра покривност.
3 - Ярко оранжево в кутийката, но нанесен на кожата е между праскова и корал. Отново матов пигмент.
4 - Матов, оранжев цвят. Не е достатъчно покривен. Оранжевото е с ръждив нюанс.
5 - Тъмно лилаво с блестящи частички, които не се виждат нанесени на окото. Цветът не е плътен и не е покривен.
6 - Светло лилаво-розов цвят. Също с блестящи частички, които не се пренасят на кожата. Това е третия пигмент в палитрата
7 - Розов цвят. Матов. Добра покривност и наситеност. Един от най-използваните от мен.
8 - Много светло, лилав, люляков цвят. Матов. Много добра покривност и плътност на цвета.
9 - Син цвят с блестящи частички. Не е толкова плътен и покривен , колкото изглежда в палитрата.
10 - Тюркоазено-син цвят. Матов. Добра плътност и покривност.
11 - Тюркоазено-зелен цвят с блестящи частички. Най-блестящия в палитрата. 
12 - Светло, тюркоазено-зелен, матов цвят.  Не е покривен и има нужда от доста повторения за постигане на плътен цвят на клепача.

13 - Тревисто, зелен, матов цвят. Добра наситеност.
14 - Зелено-жълт блестящ цвят. Чатичките са дискретни и се губят на кожата.
15 - Жълто-оранжев матов цвят. Не е достатъчно интензивен.
16 - Матово, жълт цвят. За жалост, не е толкова ярък, наситен и слънчев, колкото изглежда в палитрата. И при него са необходими повторения, за да се поучи достатъчно добър цвят на клепача.
Като цяло цветовете доста се разпрашават и трябва внимателно да се работи с тях. Основно ги използвам като акцент в грима - цветна очна линия или преливаща такава. За целта ги нанасям на клепача със скосена четка, която предварително съм навлажнила. Така цветовете стават по-интензивни. Задължително използвам основа за сенки. Издръжливостта им е много добра. По 8-10 часа не мръдват от клепача и не променят наситеността си.

Палитрата е добра инвестиция, ако сте склонни на експерименти. Но, ако ще използвате само 2-3 цвята заложете на единични сенки. В случая количеството на отделните цветове е твърде малко за крайната цена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар