сряда, 23 май 2018 г.

Makeup Revolution Renaissance Palette Day

Сенки - Бижу


Когато трябваше да избера нов продукт от Parfimo.bg - един от най-големите сайтове в страната за козметика и парфюми онлайн, веднага бях привлечена от Makeup Revolution Renaissance Palette Day. Марката предлага и палитра Night, но още в началото харесах Day. Обичам сенки за очи и когато са превърнати в красиво бижу използването им се превръща в още по-голямо удоволствие. 
Сенките са поставени в светло бежова, картонена кутийка със златни надписи и орнаменти. Впечатляващото е, че освен в картонена опаковка сенките са поставени и в плюшен, бежов пауч. Опаковката на самите сенки е невероятно бижу. Изпипана до най-малкия детайл изглежда скъпа и стилна. Светло бежовата част е някак по-мека и нежна, а златистите орнаменти създават усещането за лукс. От вътрешната страна по продължението на целия капак има огледало. Към сенките има малка четка, която от едната страна е плоска, а от другата по-заоблена. По стечение на обстоятелствата я използвах няколко пъти. Косъмчетата се оказаха доста меки, а самата четка лесна за употреба. Изненадана съм от доброто й качество.



Количеството на сенките е 5гр, по 1гр. на цвят. Ароматът на сенките е типично химичен, но не е натрапчив и почти не се усеща.
Палитрата е спрягана за копие на Urban Decay Naked Basics, но аз не мога да направя сравнение, тъй като не притежавам споменатата палитра на Urban Decay. Палитрата Renaissance Day се състои от 5 цвята. Тъй като нямат наименования съм ги номерирала.


1 - Цвят шампанско, с перлен завършек. Това е единствения блестящ цвят в палитрата, останалите са матови. Очаквах повече наситеност и блясък, когато е нанесен на окото. Ако не се напласти остава като лек бляскав воал.
2 - Светло бежово-розов цвят. Матов. Доста близък до цвета на кожата. Този цвят се оказа голямо попадение - добра пигментация и наситеност.
3 - Матов тоуп. Прекрасен за преливки и подчертаване сгъвката на окото.
4 - Светло кафяв матов цвят. Достатъчно добре наситен и покривен.
5 - Тъмно кафяво-сив цвят. Очаквах да е доста тъмен и пигментиран. Въпреки това е достатъчно добър за постигането на по-тъмен грим. Необходимо е напластяване за постигането на наситен цвят.

Текстурата на сенките е малко по-суха. Лесно се разпрашават. Въпреки това с тях се работи лесно. Преливат се без много усилия. 
Издръжливостта им за този клас козметика е добра. Нанесени върху база за сенки стоят непроменени поне 5-6 часа. След това започват леко да се събират и да избледняват.

Makeup Revolution Renaissance Day бързо стана сред предпочитаните ми за пътувания. Малка, компактна, с удобна четка. Заема малко място в дамска чанта, а съдържа основни цветове за направата, както на лек ежедневен грим, така и на малко по-контрастен и тъмен.

*Ревюто е формирано изцяло на база лични впечатления от продукта.
*Продуктът е предоставен за тест от Parfimo.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар